Veel gestelde vragen inlezen eID

Vanaf 1 oktober 2017 zullen alle thuisverpleegkundigen de identiteit van de patiënt moeten verifiëren via het inlezen van de e-ID wanneer zij de derdebetaler regeling willen toepassen. Hieromtrent informeerden we jullie reeds meermaals.

Het RIZIV publiceerde onlangs een lijst met antwoorden op vaak gestelde vragen. Deze lijst kan je hier  terugvinden. Voor extra informatie kan je terecht op de website van het RIZIV.

De vraag, wat er dient te gebeuren wanneer je met verschillende verpleegkundigen samenwerkt die een verschillende software programma gebruiken en dit in het bijzonder voor forfait C patiënten, werd nog niet weerhouden. Verdere besprekingen hieromtrent zullen meer verduidelijking moeten brengen.

Op onze website (hier) kan je van af heden een brief terugvinden waarmee je de patiënten kan informeren over de genomen maatregel.

Leden zien meer

Onze website bevat waardevolle informatie voor patiënten en verpleegkundigen. Veel pagina's bevatten informatie die we alleen met onze leden willen delen. Wanneer je lid bent, raden we je aan om aan te loggen zodat u de volledige teksten kan lezen.